Kultkikötő

Kultkikötő

 • Helyszín
  Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves és Alsóörs
 • Időpont
  2023.06.17. 00:00

2023-ban is öt Balaton-parti település (Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves és Alsóörs) fogadja az érdeklődőket koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint gyerekeknek szóló produkciókkal. A közel két hónap alatt összesen több mint 200 programmal várja a közönséget. A színházi repertoár különösen sokszínű, éppúgy tartalmaz nagyszínpadi előadást, mint néhány szereplős kamaradarabot, zenés színházi produkciót vagy éppen monodrámát.

Az évad a Szabadtéri Színházak Találkozójával indul
2023-ban a Kultkikötő ad otthont a Szabadtéri Színházak Találkozójának, mely kezdeményezést tavaly nyáron indította útjára a Szabadtéri Színházak Szövetsége, hagyományteremtő céllal. Június 17. és 25. között az ország szabadtéri színházainak legizgalmasabb előadásai várják a közönséget Alsóörsön és Balatonbogláron, a Kultkikötő játszóhelyein. 13 nem mindennapi produkció érkezik a Balaton északi és déli partjára: a színes választékban mindenki garantáltan találhat majd kedvére valót, zseniális költői élettörténetekbe kalauzoló monodrámák, szórakoztató nagyszínpadi közönségkedvencek, zenés és prózai darabok mellett kiváló gyermekszínházi előadások szerepelnek a repertoárban. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az intézmény hőskorára emlékező kiállítással érkezik a találkozóra.

A Szabadtéri Színházak Találkozója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Kultkikötő Kápolnatárlatok
Akárcsak az elmúlt években, 2023 nyarán is különleges kiállításokkal várják a látogatókat a festői környezetű balatonboglári Vörös és Kék kápolnában. A tárlatok kurátora Géger Melinda
művészettörténész, a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum tudományos munkatársa, a kortárs
magyar képzőművészet avatott ismerője.

június 16. – július 8.:
PROFÁN MÍTOSZOK, EMBERTÖRTÉNETEK
Horváth János Milán festőművész és Vén Zoltán grafikusművész kiállítása
Egy grafikus és egy festőművész egymáshoz szorosan kapcsolódó kiállítása, melynek „képmeséiben” tipizált karakterek, a klasszikus kultúrtörténet szereplői, mitikus alakjai jelennek meg – hol humorosan groteszk, hol sodró drámai szenvedéllyel.

július 14. – augusztus 12.
BALATON OFF SEASON
Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason közös tárlata
Weiler Péter festőművész és a Balaton Offseason Instagram-oldalt működtető fotós, Bartha Dorka izgalmas művészi kollaborációra szövetkeztek. A balatoni épített környezetet dokumentáló fotók alapján Weiler Péter új műalkotásokat készít, melyek az 1989-es rendszerváltó nyár eseményeit és a kor hangulatát idézik meg.

Színház és zene
A Kultkikötő gazdag színházi és zenei programok sokaságával is várja a közönséget. Látható lesz itt többek között a Furcsa pár női változata a Szarvasi Vízi Színház előadásában, izgalmas darabokkal érkezik többek között a Gyulai Várszínház, a Karinthy Színház, a Csiky Gergely Színház, a Szentendre Teátrum, a Pinceszínház, a Gergye Krisztián Társulat, a Kőszegi Várszínház, a Szatmárnémeti Északi Színház is, valamint a Kultkikötő helyszínein koncertezik majd a Csík zenekar és Presser Gábor, a Budapest Bár, A GRUND – azaz a vígszínházi fiúzenekar, de Földes László Hobo: Hé, Magyar Joe! című darabját is műsorra tűzik.

A részletes programot a www.kultkikoto.hu oldalon böngészhetik át az érdeklődők.

Helyszín

Balatonszárszó, Magyarország

Balatonboglár, Magyarország

Balatonfenyves, Magyarország

Alsóörs, Magyarország

Balatonföldvár, Magyarország

 • Bankkártyás fizetés
  Bankkártyás fizetés
 • Biciklitároló
  Biciklitároló
 • Fizetős parkolási lehetőség
  Fizetős parkolási lehetőség
 • Ingyenes parkolási lehetőség
  Ingyenes parkolási lehetőség
 • Kerthelyiség/kiülős hely
  Kerthelyiség/kiülős hely