MOL Nagyon Balaton – A Balaton védjegye

Kultúra, gasztronómia, világsztárok és hazai kedvencek koncertjei: a MOL Nagyon Balaton fennállása óta a színvonalas események, helyek és különféle izgalmas kezdeményezések védjegyévé válva segíti a balatoni régió népszerűsítését, arra bíztatva az embereket, hogy mozduljanak ki, járják be és ismerjék meg jobban a Balaton környékét.

Az elmúlt években soha nem látott fejlődésen ment keresztül ez a térség. A MOL Nagyon Balatont alapító Weekend Event Kft. csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő rendezvényszervezői tapasztalatával segítse felhívni a figyelmet az itt található értékekre, különleges, izgalmas eseményekre, amelyek közül jó néhányat mi magunk hozunk létre – elég, ha csak az ország legnépszerűbb fesztiváljai közé tartozó STRAND fesztivált, a B my Lake-et, a Balaton Pikniket, vagy a KOMP koncerteket említjük, illetve ugyancsak a MOL Nagyon Balaton alapítói szervezik a kezdetek óta a Balaton Soundot.
2019-ben már negyvennél is több programmal, több, mint 1,3 millió látogatót vonzottunk a balatoni régióba – azaz ebben az évben már minden tizedik magyar fesztiválozott velünk és partnereinkkel – többek között a VeszprémFesttel, a Paloznaki Jazz Piknikkel, a Művészetek Völgyével, a Veszprémi Utcazene Fesztivállal, az Ultrabalatonnal, a Klassz a Partonnal, a Kultkikötővel, vagy a Füred Gastroval.
A 2013-ban alapított brandünk azonban jóval több, mint egy rendezvénysorozat: azon túl, hogy a régió legjelentősebb, legkülönlegesebb eseményeit vonta ernyője alá, és számos saját koncertsorozattal, fesztivállal is büszkélkedhet, olyan ingyenes kiadványokkal is rendelkezik, mint a 150-250 ezres példányszámban megjelenő Balaton Magazin, amely az alkotók szándéka szerint tartalmas, olvasmányos, értékes lap, valódi MAGAZIN szeretne lenni, amelyet a főszezon közben és után is szívesen lapozgatnak a Balaton szerelmesei.
A számok mögötti valóság persze mindig egy fokkal bonyolultabb, de kétség sem fér hozzá: a MOL Nagyon Balaton mára megkerülhetetlen tényezővé vált a balatoni régió turizmusában.
Célunk idén is változatlan: a legizgalmasabb balatoni rendezvények, a Balaton régió gasztronómiájának, kulturális és természeti kincseinek hiteles képviselői szeretnénk lenni.

A legjelentősebb mol nagyon balaton produkciók

STRAND fesztivál

A hazai- és nemzetközi sztárok, az izgalmas és sokszínű nappali programok, a lelkes közönség és maga a Balaton olyan barátságos atmoszférát teremtenek, ami mostanra a STRAND védjegyévé vált.

B my Lake

Az underground elektronika rajongóit látványos dekorációval, dübörgő basszusokkal, és a techno legnagyobb nemzetközi sztárjaival várja a B my Lake, amely 2019-ben már 46 ezer vendéget fogadott.

Balaton Piknik

2018-ban a Kruder & Dorfmeister koncertjével kezdődött a Balaton Piknik története, a Balatonboglári Gömbkilátónál, bizonyítva, hogy a Balatonnál augusztus 20. után sem áll meg az élet. A 2019-ben már kétnapossá bővülő rendezvényen olyan világhírű előadók léptek színpadra, mint a Morcheeba, Róisín Murphy, Bebel Gilberto, José González, Gilles Peterson, Maestro, vagy a Nicola Conte Spiritual Galaxy.

KOMP koncertek

Az ország legkülönlegesebb koncerthelyszíne kétségtelenül a Tihanyból és Szántódról induló, a Balaton vizén összekapcsolódó kompok fedélzete, ahol a MOL Nagyon Balaton KOMP koncertek sorában a legnépszerűbb magyar előadók adtak exkluzív, teltházas koncerteket.

2014.

#KOMP 1. Csík zenekar

2018.

#KOMP 10. Halott Pénz
#KOMP 11. Margaret Island
#KOMP 12. Ákos

2015.

#KOMP 2. Hobo
#KOMP 3. Vad Fruttik

2019.

#KOMP 13. Punnany Massif
#KOMP 14. Quimby
#KOMP 15. Rúzsa Magdi
#KOMP 16. Majka

2016.

#KOMP 4. Geszti
#KOMP 5. Szabó Balázs Bandája
#KOMP 6. Kiscsillag

2020.

#KOMP 17. Horváth Tamás
#KOMP 18. Bagossy Brothers Company

2017.

#KOMP 7. Stereo MC’s
#KOMP 8. Alma zenekar
#KOMP 9. Tankcsapda

Panorámakeretek

A Balaton számos látványos pontján kihelyezett panorámakeretek fotózkodásra csábítják az arra járókat – kicsiket, nagyokat, sétálókat, futókat, bringásokat egyaránt.
A Panorámakeretek lelőhelyeit itt találod!

Balaton magazin

A MOL Nagyon Balaton kiadványok zászlóshajója évről évre újabb szintre lép. A nyolcvan oldalas beltartalom sztárinterjúkkal, receptekkel, izgalmas balatoni témájú cikkekkel garantálta az ingyenes Balaton magazin sikerét.
A Balaton Magazin legutóbbi számát itt tudod átlapozni vagy letölteni.