Jókai 7

Jókai 7

A JÓKAI 7 nem csupán szálláshely! A szervezők nagy álma volt egy olyan hely kialakítása, ahol a művészetek és a design szerelmesei távol a város zajától megpihenhetnek, de mégsem kell lemondaniuk a kedvenc szórakozásukról. A csendes apartmanok mellett havonta megújuló kiállításokkal, hazai keramikusok izgalmas termékeivel, dekortárgyaival és színes programkínálattal várják mindazokat, akik a nyaralás alatt is keresik a pezsgő kulturális lehetőségeket.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

2024. június 29. 18:00 óra
ÚJ LÁNYOK
E. László Endre egyéni kiállítása

Az ÚJ LÁNYOK egyéni kiállításhoz kedvcsinálóként egyenesen a művész gondolatait idézzük a koncepcióról.
78 évem ráment, hogy megpróbáltam megérteni a Nőket. Rájöttem, hogy ez képtelenség. Tehát további 79-et szánok rá.
Arra gondoltam megkeresem a képzőművészetben, melyik irányzat fejezheti ki azt a gazdagságot, kiszámíthatatlanságot és azt a mindenkit elbűvölő erőt, ami a nők sajátja.
Van a felszín, amit jól visszaad a fotó, ez a realizmus. Ami ezen túl van, a fantázia színessége, a formák érzékenysége, a valóságon túli világ, minden ami nem látható, csak érezhető. Olyasmi, mint a színek által érzékelhető világ és a puha, elfolyó formák gomolygása. Olyan mint az idő, ami valójában nincs, csak a mi képzeletünk szülte. Ez a szürrealizmus.
Így született meg ez a kiállítás.

A kiállítás megtekinthető: 2024. június 29-július 18. között

 

 

2024. július 13. 10:00-13:00
Workshop
Kérámia festő workshop a Gulipán Designnal Mindszentkállán a JÓKAI 7-ben

A természetes anyagok tisztelete ihlette Réthy Orsi (Gulipán Design) egyedi tervezésű és kivitelezésű kerámia munkáit. A tárgyak kerámia lapokból készülnek, ami a formai kialakítás szabadságának lehetősége mellett nagy szakmai hozzáértést követel.

A workshop menete:
– az Orsi által előre előkészített egy vagy akár több kerámia kiválasztása, majd megfestése
– Gulipán Design alkotója hazaviszi és kiégeti a megfestett tárgyakat a kemencéjében
– 2 héten belül emailben értesítjük a részvevőket a kész termékek átvételének dátumairól és helyszínéről, illetve a postázásról

A részvétel regisztrációhoz és díjhoz kötött (a díj annak függvényében alakul, hogy az érdeklődő résztvevő hány darab és milyen típusú kerámiát fest meg a foglalkozás keretében).
Regisztráció: https://www.gulipandesign.com/aktuális-rendezvények/Élmény-kerámia-festés-a-jókai-7-ben

 

 

2024. július 20. 18:00
HOVA LETT?
Főfotó csoportos kiállítása

A magyar poptörténelem egykor ikonikus, mára azonban elfeledett lemezborítóiból nyílik kiállítás.
A lemezborító egy külön műfaj volt, meghatározta és irányította az együttesek imázsát. A lemezborítón megjelent képekkel azonosítottak egy-egy zenei korszakot. A szerzők illetve a kiállított művek között megtaláljuk a legendás Antoine és Desire (Cseh Tamás) valamint az Európa Kiadó első lemezének, a Popzene c. lemezboritójára készült fotókat.
A Főfotó missziója, hogy felemelje ezeket a képeket oda, ahol mindig is lenniük kellett volna – ezek a művek valódi műtárgyak.

A kiállítás megtekinthető: 2024. július 20 – augusztus 8. között
 

Bővebb információ a weboldalon

Helyszín

Mindszentkálla, Jókai 7, Jókai Mór utca, Magyarország