Jókai 7

Jókai 7

A JÓKAI 7 nem csupán szálláshely! A szervezők nagy álma volt egy olyan hely kialakítása, ahol a művészetek és a design szerelmesei távol a város zajától megpihenhetnek, de mégsem kell lemondaniuk a kedvenc szórakozásukról. A csendes apartmanok mellett havonta megújuló kiállításokkal, hazai keramikusok izgalmas termékeivel, dekortárgyaival és színes programkínálattal várják mindazokat, akik a nyaralás alatt is keresik a pezsgő kulturális lehetőségeket.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

2024. május 11. 18:00 óra
NOMAD
Péter-Breton Anna egyéni kiállítása
Az utazások során szerzett emlékek olyan kincsek, melyek örökre velünk maradnak. A kiállítás és egyben a művész célja, hogy egy időutazás során bemutassa az elmúlt 15 év ⏤ számára ⏤ legmeghatározóbb pillanatait Magyarországtól Japánig. Ezek a helyek és élmények olyan sokszínűséget és gazdagságot hordoznak magukban, melyek inspirációval, szépséggel és kalandokkal ajándékozták meg Annát. A kiállításban minden út egy-egy akvarell képben megfogalmazott esszenciája, hogy a látogatók átélhessék azt a varázslatos utazási élményt, melyek meghatározták Anna életét az elmúlt több, mint egy évtizedben.
A kiállítás megtekinthető: 2024. május 11-31. között

 

2024. június 8. 18:00 óra
CHERRY-PICKING
Heart&Cherry Limited Editions csoportos kiállítása
A Heart&Cherry missziója, hogy kihozza a művészetet az elefántcsonttornyából. Közvetlen módon szólítja meg a saját generációját és megteremti annak lehetőségét, hogy széles kör számára elérhetővé teszi a kortárs magyar művészetet művészeti edíciókon, szitanyomatokon és litográfiákon keresztül.
A csoportos kiállításon látható művészek: BARABÁS ZSÓFI, CSATÓ JÓZSEF, DALLOS ÁDÁM, DUKAI ISTVÁN, FRIDVALSZKI MÁRK, KERESZTESI BOTOND, MOIZER ZSUZSA, NEMES MÁRTON, NÉMA JÚLIA, PUKLUS PÉTER
A kiállítás megtekinthető: 2024. június 8-23. között

___

2024. június 23. 14:00-17:00
Workshop
Kérámia festő workshop a Gulipán Designnal Mindszentkállán a JÓKAI 7-ben
A természetes anyagok tisztelete ihlette Réthy Orsi (Gulipán Design) egyedi tervezésű és kivitelezésű kerámia munkáit. A tárgyak kerámia lapokból készülnek, ami a formai kialakítás szabadságának lehetősége mellett nagy szakmai hozzáértést követel.

A workshop menete:
– az Orsi által előre előkészített egy vagy akár több kerámia kiválasztása, majd megfestése
– Gulipán Design alkotója hazaviszi és kiégeti a megfestett tárgyakat a kemencéjében
– 2 héten belül emailben értesítjük a részvevőket a kész termékek átvételének dátumairól és helyszínéről, illetve a postázásról

A részvétel regisztrációhoz és díjhoz kötött (a díj annak függvényében alakul, hogy az érdeklődő résztvevő hány darab és milyen típusú kerámiát fest meg a foglalkozás keretében). 

 

Bővebb információ a weboldalon

Helyszín

Mindszentkálla, Jókai 7, Jókai Mór utca, Magyarország