Balaton Beer Weekend II.

Balaton Beer Weekend II.

  • Helyszín
    Zamárdi, Zam!
  • Időpont
    2024.07.12. 00:00 - 2024.07.14. 23:00

Think global, drink local!

Füreden, a Club Helka árnyékában rendezik meg az idei első Balaton Beer Weekendet május 31-én és június 1-jén! A másodikat pedig a zamárdi ZAM Bisztró mellett július 12-14-ig!
A Balatoni sörfesztivál  a szervezők olvasatában nem azt jelenti, hogy leviszik a sört a Balaton partjára, hanem azt, hogy megkóstolják a Balaton környékén főtt söröket! És, hogy tágabb legyen a kontextus, bemutatják a dunántúli sörrégió söreit is!

Az elmúlt évtizedben a magyar sörfőzés felzárkózott a világ élvonalához, és ma már hazánkban is közismertek az olyan sörészeti fogalmak, mint az IPA vagy a stout, és egy New England IPA-től sem akad el a lélegzetünk. A hazai sörfőzésenk immár ebben a nemzetközivé vált szcénában kell megtalálnia a helyét és identitását. Ezért a BBW kulcsszava a LOKALITÁS lesz!

A lokalitás varázsát, a helyi hagyományok örökségét keresik a sörökben és az ételekben is, de nem kizárólag a gasztronómiai lokalitás érdekli a szervezőket. Kíváncsiak a gasztronómián túli helyi kultúrára is. Meggyőződésük, hogy a sörkultúra és a gasztronómia a lokális kultúra háttere előtt tudja igazán megmutatni a varázsát.
Mindennek szellemében elsősorban a Balaton környéki sörfőzdéket hívják meg a fesztiválra, másodsorban pedig a dunántúliakat. Terveik szerint Budapest és az ország keleti fele egyáltalán nem lesz jelen a fesztiválon. A dunántúli kisüzemi sörfőzdék mellett a Food Truck Show legjobb streetfoodosai, a Balaton-környéki vendéglátósok gondoskodnak róla, hogy a vendég éhen ne maradjon.

A fesztiválon nagyjából 10 sörfőzdének és 5 étel standnak jut hely. Kiállító sörfőzdéink a teljesség igénye nélkül: Stari Sörfőzde, Helka Sörfőzde, Hedon Sörfőzde, Kíró Sörfőzde, Sümegbeer, Krenner Sörfőzde, Kobrunn
Sörfőzde, Krois Sörfőzde, Pécsi Sörfőzde, Pannonhalmi Sörmanufaktúra, Zirci Apátsági Manufaktúra, Apátúr Sörház és a többi.
A gasztronómiai kínálaton kívül szeretnének edukatív programalternatívákat is nyújtani a rendezvényre érkezőknek, ezért sörkészítés workshopokat, előadásokat és alapanyag bemutatót is terveznek, hogy a vendégek a sörök kóstolásán túl más élményekkel is gazdagodhassanak.

Az eseményekre a belépés díjtalan.

Helyszín

Zamárdi, ZAM! Zamárdi, Kiss Ernő utca, Magyarország

  • Kerthelyiség/kiülős hely
    Kerthelyiség/kiülős hely