Best of Balaton 2024

A Best of Balaton felvállaltan egy személyesnek mondható válogatás, amelynek hitelét éppen a mögötte álló nagykövetek adják. Negyedik éve ők azok, akik saját tapasztalataik alapján ajánlanak helyeket, arcokat, ügyeket, illetve pénzért nem megvehető élményeket, pillanatokat a Balaton körül. Csupa olyat, amiért érdemes útra kelni.

Az eddigi 90 ajánlatot idén a közönség bevonásával 100-ra szerették volna növelni, de nem így alakult. A nagykövetek és a közönség egyaránt részt vett abban a munkában, amely a nyár elején kezdődött és mostanáig tartott. Több száz ajánlat érkezett, ebből 22-öt választott a nagyköveti csapat.

Az új ajánlatok között szerepelnek balatoni arcok, új, vagy éppen tradicionális, évtizedek óta stabilan működő éttermek, fagyizók, illetve olyan kulturális intézmények, produkciók, amelyek garantáltan jót tesznek a Balatonról alkotott képnek. A legizgalmasabbak persze most is azok az ajánlatok, amelyeket nem lehet megvásárolni, de hozzá tartoznak ahhoz a képhez, amelyet a Balatonról alkotunk, amiért bármely évszakban megdobban a szívünk, ha a Balatonra gondolunk.

Az új ajánlatokat augusztus 24-én 18 órakor a STRAND Fesztiválon, a Balaton Ünnepe keretében mutatták be a nagykövetek.

A Best of Balaton nagykövetei: Gianni, Gyurta Dániel, Lábas Viki, Marsalkó Dávid, Ördög Nóra, Tilla, Trokán Nóra, Vecsei H- Miklós, valamint a szakmai csapat: Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Pantl Péter, Princzinger Péter, Starcz Ákos, Szollár Domokos és Váncza Panna

 


ÉLETMŰDÍJ: 
Márta István

Felsorolni már-már lehetetlen azt az életművet, amely Márta Istváné. 1952-ben született, Erkel Ferenc-díjas, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje és a Magyar Érdemrend tisztikeresztje és a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje díjasa. Zeneszerző, színházigazgató, fesztiváligazgató, kulturális főtanácsadó, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, – és ami e Best of Balaton nagykövetei szemében biztosan a legfontosabb: ő alapította és évtizedeken át vezette a Művészetek Völgye fesztivált.
A Best of Balaton életműdíját 2024-ben Márta István kapja.

 

A Best of Balaton ajánlatait itt találod!