Jókai 7

Jókai 7

A JÓKAI 7 nem csupán szálláshely! A szervezők nagy álma volt egy olyan hely kialakítása, ahol a művészetek és a design szerelmesei távol a város zajától megpihenhetnek, de mégsem kell lemondaniuk a kedvenc szórakozásukról. A csendes apartmanok mellett havonta megújuló kiállításokkal, hazai keramikusok izgalmas termékeivel, dekortárgyaival és színes programkínálattal várják mindazokat, akik a nyaralás alatt is keresik a pezsgő kulturális lehetőségeket.

 

PROGRAMAJÁNLÓ

2024. augusztus 10. 18:00
As Sure As The Sun
Cedric af Geijersstam egyéni kiállítása

Cedric af Geijersstam geometrikus absztrakt festményeit tárja elénk. Ez a válogatás a Nap állandóságának és életerejének jelentőségét vizsgálja kortárs szemszögből. Munkái újraértelmezik a Nap szerepét a történelemben, mitológiában és kultúrában az ősi istenségektől a magyar népmesékig. Merész vonalai, élénk színei arra ösztönöznek, hogy átgondoljuk kapcsolatunkat a természettel és a kozmosszal a mai világban.
Az “És újra felkel a Nap”, vagyis a “Holnap is lesz nap” kifejezés bizonyosságot foglal magában. Arra a rendszerességre utal, amellyel minden nap felkel a Nap – egy jelenségre, amely csodálatot és tiszteletet váltott ki a történelem során.

A kiállítás megtekinthető: 2024. augusztus 10 – augusztus 30. között

 

2024. augusztus 31. 18:00
Papercuts
Bencs Máté & Rohrböck Dániel kiállítása

Mindkét művész kivágott papírdarabokat és kiragadott elemeket használ festményeikben, amelyek különleges textúrákat és rétegeket hoznak létre. Kísérleteznek a hordozó által nyújtott lehetőségekkel, újszerű látásmóddal nyúlnak tradicionális és innovatív technikákhoz. A két festőművész számára jelentős szerepe van a betűk alkalmazásának a festményeiken, alkotásaik az absztrakció és a figuratív ábrázolás határvonalán helyezkednek el.

A kiállítás megtekinthető: 2024. augusztus 31 – szeptember 22. között

 

Bővebb információ a weboldalon

Helyszín

Mindszentkálla, Jókai 7, Jókai Mór utca, Magyarország