STRAND fesztivál 2022

STRAND fesztivál 2022

 • Helyszín
  Zamárdi
 • Időpont
  2022.08.18. 00:00 - 2022.08.21. 00:00

A STRAND 2022-ben visszatér Zamárdiba, és olyan nemzetközi sztárokkal készül, mint Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler, Timmy Trumpet, vagy Parov Stelar!

Úgy tűnik, a fesztiválínség – és az ezzel járó feszültség – 2022-ben végre feloldódik: augusztus 18-21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. További jó hír, hogy a fellépők listája újabb világsztárokkal és közel 50 hazai fellépővel bővült. A két év kihagyást követően ismét Zamárdiban megrendezett fesztiválra bérletet vásárlók most az ukrán menekültek sorsán is segítenek.
Idén nem egyszerűen csak visszatér Zamárdiba a STRAND Fesztivál, de a szervezők a megszokott színvonalú nemzetközi kínálattal készülnek a négynapos Balaton-parti programra. A korábban bejelentett világsztárokon felül idén a Nagystrandon lép fel Sean Paul, a Clean Bandit, Alvaro Soler, Timmy Trumpet és a francia house DJ, Kungs is. A STRAND Fesztivál korábban bejelentett előadói közt olyan fesztiválsztárokat találunk, mint Parov Stelar, Tom Walker, Sam Feldt és a The Stickmen Project.

Sean Paul legutóbb 2019-ben járt volna Magyarországon, ám akkor betegségre hivatkozva lemondani kényszerült fellépését. A jamaikai rapper rajongói így az idei STRAND Fesztiválon pótolhatják az elmaradt koncertélményt. Az idén máris új dallal, az „Everything But You”-val jelentkező Clean Bandit brit elektropop-trió már többször adott Magyarországon koncertet, Alvaro Solert azonban eddig mindössze egy alkalommal hallhatta élőben a hazai közönség, augusztus 20-án igazi ünnepi fiesztát várhatunk tőle. A még mindig csak 25 éves Kungs pedig a David Guettát követő francia house DJ-k új generációját képviseli majd a fesztiválon. A STRAND vasárnapi headlinerét csak nyáron jelentik be a szervezők, de a következő hetekben még sok meglepetés vár a közönségre.

A külföldi neveken túl 50-nél is több hazai előadónak is biztos helye van már az augusztus 18-21. között megrendezett STRAND Fesztivál programjában. A két évvel ezelőtti mezőny olyan nevekkel bővült, akik már főszerepet kaptak a programban, ilyen Azahriah, Dzsúdló, vagy éppen a Carson Coma.

Mások mellett Beton.Hofi, a Blahalouisiana, ByeAlex és a Slepp, Dzsúdló, a hiperkarma, a Hősök, az Irie Maffia, Krúbi, a Mary Popkids, Ohnody és a Supernem is fellép augusztus 20-án, a Strand Fesztivál különleges napján, amely az idén 18 éves Halott Pénz zenekar előtt tiszteleg. Tizennyolc koncert és program várja a Halott Pénz Fesztivál vendégeit augusztus 20-án Zamárdiban, de születésnapi parti is lesz, Dedmani, Venom, Columbo, Andro, Izil és Monkeyneck vezetésével.
Az egész napos program része a Balaton legnagyobb tűzijátéka is.

A fellépők listáját a zenekar tagjai személyesen állították össze, és a napot a Halott Pénz koncertje zárja.
“Olyan zenekarokat és előadókat hívtunk meg, akiket nagyon szeretünk és közülük sokakkal korábban már dolgoztunk is együtt. A Strand három színpadán egymást váltják a vendégelőadók, estére pedig egy fergeteges koncerttel készülünk, sok vendéggel” – mondta Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

A Tábortűz helyszín házigazdája Járai Márk, akinek meghívott vendégei az éjszakai órákban lépnek fel, de a hét során vele is találkozni lehet a Tábortűz előadójaként.  A Filmio Kertmoziban ugyancsak a Halott Pénz szervezi a programot.

 

A Telekom bemutatja: Az első Podcast Fesztivál Zamárdiban a STRANDon!

A STRAND Fesztivál ad otthont az ország első Podcast Fesztiváljának. Az izgalmasnak ígérkező program célja, hogy a STRAND fesztivál négy napján, augusztus 18 és 21 között, napi két sávban hívják meg a hazai podcast világ legjobbjait egy, a helyszínen kialakított látványstúdióba, melynek a fesztiválozó közönség élőben, a podcastok
lelkes hallgatói pedig online, vagy utólag iehetnek részesei.

A 2013-ban, a MOL Nagyon Balaton-sorozat kiemelt eseményeként elindított STRAND Fesztiválra a napijegyek és bérletek ára az érdeklődéssel párhuzamosan emelkedik, így érdemes mihamarabb megvásárolni azokat.

A fesztivál szervezője, a VOLT Produkció minden márciusban, áprilisban és májusban megvásárolt bérletből 1000 forinttal az Ukrajnából menekülőket segíti az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül.

JEGYEK, BÉRLETEK ÉS DIÁKBÉRLETEK MÁR KAPHATÓK A WWW.STRANDFESZTIVAL.COM-ON!

Fő fellépők:

 • Sean Paul

  Sean Paul

 • Timmy Trumpet

  Timmy Trumpet

 • Tom Walker

  Tom Walker

 • Parov Stelar

  Parov Stelar

 • Sam Feldt

  Sam Feldt

 • Alvaro Soler

  Alvaro Soler

 • Clean Bandit

  Clean Bandit

 • Kungs

  Kungs

 • The Stickmen Project

  The Stickmen Project

Helyszín

Zamárdi, Zöldfa u. 20, 8621 Magyarország

 • Bankkártyás fizetés
  Bankkártyás fizetés
 • Biciklitároló
  Biciklitároló
 • Fizetős parkolási lehetőség
  Fizetős parkolási lehetőség
 • Ingyenes parkolási lehetőség
  Ingyenes parkolási lehetőség
 • Kerthelyiség/kiülős hely
  Kerthelyiség/kiülős hely
 • Kutyabarát
  Kutyabarát
Jegyvásárlás