Füred Gastro

Füred Gastro

Füred Gastro

 • Helyszín
  Balatonfüred, Vitorlás tér
 • Időpont
  2018.11.24. 10:00 - 2018.11.25. 23:00

A Balaton legjobb vendéglátói egy helyen, két napon át!

A Füred Gastro fesztivál idén első alkalommal nyitja meg kapuit a balatonfüredi Vitorlás téren november 24-én, szombaton. A kétnapos fesztiválra a balatoni régió tíz kiváló étterme nyert meghívást, a környék legjobb borászatai pedig hozzák a tőlük megszokott, izgalmas tételeket.
Balatonfüred legújabb gasztronómiai fesztiválján a vad alapanyagoké lesz a főszerep. A meghívott éttermek kreatív vadételeiket a Rizling Generáció ajánlásával kiválasztott borokhoz illeszkedve készítik el.
Az éttermek kiválasztásában a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) vállalt szerepet. A PGA alapítói a szakma meghatározó személyiségei – hogy csak két nevet említsünk, Csapody Balázs a Kistücsök étterem vezetője és Bíró Lajos a Bock Bisztró Brand tulajdonos-séfje. A PGA ajánlásával kiválasztott 10 étterem, akik lefőznek majd minket a lábunkról: Sparhelt Bistro, Márga Bisztró, Paletta Bisztró, Söptei Étterem, Neked Főztem, Kistücsök Étterem, A Konyhám, Kalóz Bisztró, Déli-part BBQ, és az Olíva Étterem.
November utolsó hétvégéjén egy helyen élvezhetjük az évről-évre legjobbnak választott Balaton környéki helyek kínálatát, találkozhatunk és megismerkedhetünk a séfekkel, és egy-két helyi cukrászdával is. Az édesszájúakról a Karolina kávéház csapata és a Péklány gondoskodik majd.
A MOL Nagyon Balaton szervezői minőségi zenét hoznak a térre, fellép a Waldeck a Deladap és Budapest Bár is. A belépőjegy megvásárlása után nincs más dolgunk, mint a bejáratnál kezünkbe kapott kóstolópohárral nekivágni a gasztronómiai felfedezésnek, és közben élvezni a koncerteket.
A füredieknek akciós jegyárakkal készülnek a szervezők. A kedvezményes jegy megvásárlására lakcímkártya bemutatásával van lehetőség a balatonfüredi Tourinform irodában.

Program:
2018. 11. 24. szombat
Nyitva tartás: 10:00 – 22:00
10:00 – Óriásbábos utcaszínház: Egy házasság, avagy a három kívánság.
Vásári jellegű, óriásbábos mutatványos előadás, látványos, élőzenés, óriásbábos felvonulással, kikiáltóval.

12:00 – Füred Dixie Koncert

16:00 – Holló muzsikások: Borlegendák
Élő, színpadi koncertműsor, felnőtteknek.

18:00-19:20 – Waldeck koncert
MOL Nagyon Balaton

20:00 – 21:20 – Deladap koncert
MOL Nagyon Balaton

2018. 11. 25. vasárnap
Nyitva tartás: 10:00 – 17:00
10:00 – A gólyalábas mutatványos kompánia
Látványos utcai felvonulással és gólyalábas, óriásbábos vásári komédia.

13:00 – Budapest Bár koncert
MOL Nagyon Balaton

16:00 – Huzella Péter színpadi műsora
Verses, zenés, bordalos, szórakoztató program.

Folyamatosan frissülő információk a rendezvény hivatalos oldalán és a Facebook eseményénél, amely a Füred Gastro néven érhető el.

Helyszín

Balatonfüred, Vitorlás tér, Magyarország

 • Bankkártyás fizetés
  Bankkártyás fizetés
 • Fizetős parkolási lehetőség
  Fizetős parkolási lehetőség
 • Ingyenes parkolási lehetőség
  Ingyenes parkolási lehetőség
Ingyenes