BalatonPart

BalatonPart

BalatonPart – kulturális központ Balatonvilágoson
Július első napjaiban egy hiánypótló kulturális központ nyitja meg kapuit az egykori Club Aliga pártüdülő területén.

 

A balatonvilágos-balatonaligai BalatonPart csapata célul tűzte ki, hogy olyan barátságos helyet hozzon létre, ahol sokféle program és stílus, művészet és szórakozás jól megfér egymás mellett, ahol a helyiek, az itt nyaralók és a programokra érkező turisták is jól érzik magukat, feltöltődve térhetnek haza. A koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák, beszélgetések és színház, vasárnaponként pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át és a szezonon túl. A limitált kapacitás ellenére hazai és nemzetközi sztárok egész sora érkezik ide. A koncertek éjfélig tartanak.

A kultüdülő a MOL Nagyon Balaton programsorozat szellemiségében született, célja, hogy minél szélesebb közönségnek nyújtson színvonalas programokat. A helyszín a Club Aliga, amelynek hangulatos vízpartjai és hatalmas fái látták már a pecázó Kádár Jánost és a pingpongozó Fidel Castrót. A lélegzetelállító aligai magaspart alatt – amelyet a Best of Balaton kurátorai a Balaton egyik kedvenc célpontjaként ajánlanak idén – most új fejezet kezdődik, indul a BalatonPart egész nyáron át tartó programokkal, Budapesttől 50 percnyire autóval, vagy vonattal, de akár biciklivel is elérhető helyen a Balaton partján.

A szervező csapat küldetésének tekinti, hogy színes programkínálattal, hazai és világsztárok fellépésével töltse meg a nyarat, miközben a vasárnap kifejezetten a családoknak szervezett programokkal várja a vendégeket. A környék nyugalma érdekében a színpadi programok éjfélkor véget érnek, a koncertek, események zöme a naplemenetéhez igazodva indul. A szervező csapat a környéken lakók igényeit is figyelembe véve dolgozik a programkínálaton. Az előkészületek során közel 400 helyi küldte el javaslatait, melyek nagy része már beépült a programba. Ugyanakkor a rendezvénysorozat indokolja, hogy az ország távolabbi pontjairól is turisták érkezzenek idei a BalatonPart miatt, a környék idegenforgalmát is fellendítve.

RÉSZLETES PROGRAMINFÓ ÉS JEGYVÁSÁRLÁS: WWW.BALATON-PART.HU

A BalatonArt művészeti projekt keretében minden héten más-más kortárs képzőművész „költözik” a BalatonPartra. Itt a közönség szeme láttára készül egy-egy balatoni tematikájú alkotás, melyeket a nyár végén aukcióra bocsátanak. A bevétel teljes egészét a Balatonvilágos Önkormányzat számára ajánlják fel. A BalatonPart arculata a fiatal képzőművész, Labrosse Dani (Labrosse’s Stuff. ) munkáját dicséri.

A családiasnak ígérkező BalatonPart maximális befogadóképessége 2000 fő. Az augusztus végére hirdetett „10 NAP STRAND” idejére a helyszín 5000 fő kapacitásra bővül, amely a STRAND Fesztivál megszokott méreténél jóval kisebb. Az eddiginél „kisebb, hosszabb, még kedvesebb” fesztivált ígérünk, ahol a családi és kulturális programok mellett a hazai zenekarok és külföldi fellépők várják az idelátogatókat.

A Club Aliga területén egész nyáron zavartalanul tart nyitva a hagyományosan itt működő strand, mellette egy újabb strandszakasz nyílik a BalatonPart vendégei számára.

A parkolást felkészülten oldják meg, a korábbi 400 mellett mostanra újabb 300, vagyis összesen 700 parkoló áll a vendégek rendelkezésére a Club Aliga területén. Az önkormányzattal egyeztetve a 10 Nap STRAND és Balaton Piknik ideje alatt további parkolókat nyitnak a Club Aliga bejáratához közel, a környék nyugalmának biztosítása érdekében.

Július első napjaiban indul a BalatonPart!

Helyszín

Balatonvilágos, Aligiai út 1., 8171 Magyarország

 • Bankkártyás fizetés
  Bankkártyás fizetés
 • Biciklitároló
  Biciklitároló
 • Fizetős parkolási lehetőség
  Fizetős parkolási lehetőség
 • Ingyenes parkolási lehetőség
  Ingyenes parkolási lehetőség
 • Kerthelyiség/kiülős hely
  Kerthelyiség/kiülős hely
Jegyvásárlás